Михайло Васильович Артюхов (1971 р.н.). Випускник школи №2. МСМК з лижних гонок. Учасник XVIII зимових Олімпійських ігор 1998 року в Нагано (Японія). Срібний призер в естафеті 4х10 км, бронзовий призер у гонці на 30 км на чемпіонаті світу серед юніорів у 1991 році. Триразовий учасник чемпіонатів світу. Учасник зимової універсіади 1999 року. Неодноразовий учасник міжнародних змагань”Свято Півночі”. Чемпіон світу в командній гонці на лижоролерах у 1997-му. Багаторазовий чемпіон України зимових спартакіадз лижних гонок на різних дистанціях. У 1999 році закінчив Національний університет фізичного виховання і спорту.

Петро Петрович Остринський (1956 р.н.). Випускник школи №5 та відділення волейболу Ірпінської ДЮСШ. Учасник Параолімпійських ігор в Атланті (США) та в Барселоні (Іспанія). В Атланті визнаний кращим гравцем з волейболу сидячи серед 120 учасників. Учасник шести чемпіонатів Європи та п’яти єврокубків з волейболу сидячи, капітан збірної команди України. Неодноразово входив до складу символічних збірних Європи, світу, Параолімпійських ігор. Чемпіон Радянського Союзу 1989 року з метання диску, бронзовий призер у штовханні ядра, стрибках у висоту. Багаторазовий чемпіонУкраїни з легкої атлетики. ЧемпіонУкраїни з плавання 1990 року, срібний призер чемпіонату Союзу з плавання 1990 року. Учасник чемпіонату світу з плавання 1990–го. Срібний призер Радянського Союзу 1988-го з настільного тенісу. Призер чемпіонатівУкраїни з волейболу в складі команди Київської області. Петро Петрович закінчив Київський інститут народного господарства, працював начальником відділення державного казначейства у м. Ірпінь.

Олена Михайлівна Гаясова (1969 р.н.) Випускниця школи №2 МСМК з лижних гонок.Учасниця XVIII зимових Олімпійських ігор 1998 р. в Нагано (Японія). Кандидат до збірної команди України на участь у XIX зимових Олімпійських іграх 2002 р. в Солт-Лейк-Сіті (США). Учасниця чемпіонів світу та етапів Кубку світу з лижних гонок на різних дистанціях. Чемпіонка зимової Всесвітньої універсіади в естафеті 4х5 км у складі збірної студенської команди України Закопане (Польща). Багаторазова чемпіонка України з лижних гонок на різних дистанціях (5,10,15,30 км, естафета).

Сергій Петрович Пахолкін — тренер з лижного спорту. Під час роботи в Ірпені підготував трьох МСМК, 10 — МС, шість –  КМС. Його вихованці — Михайло Артюков,  Олена Гаясова, Марина Пестрякова — учасники зимової Олімпіади в Нагано, двоє останніх у складі студентської збірної  України виграли естафету 4х5 км на Всесвітній зимовій універсіаді в 3акопане (Польща) і є кандидатами до збірної команди України на участь у зимових Олімпійських іграх 2002-го в Солт-Лейк- Сіті (США). Сергій Петрович підготував перших МС в Ірпені у 1983 році — це колишні студентки сільськогосподарського технікуму Аншлапова та Васильєва. 

Олександр Юрков – бувший студент АДПС України, МСМК з легкої атлетики ( десятиборство). Учасник Літніх Олімпійських ігор в Сінеї, володар кубка Європи, срібний призер чемпіонату Європи, рекордсмен України з семиборства, багаторазовий чемпіон України.

Іри́на Володи́мирівна Коляде́нко –  уродженка міста Ірпеня, українська спортсменка-борчиня, чемпіонка Європи, срібна призерка чемпіонату світу, бронзова призеркаОлімпійських ігор 2020.. Вихованка Радомишльської ДЮСШ Чемпіонка в молодших вікових категоріях. 

Восени 2018 року двічі стала бронзовою призеркою світових першостей — у вересні здобула медаль на юніорському чемпіонаті в Словаччині, в листопаді піднялася в Бухаресті на п’єдестал чемпіонату світу серед жінок (до 23-х років). 

На початку 2019 року зазнала травму й перенесла операцію на коліні. В липні 2019-го здобула золоту медаль на чемпіонаті України з вільної боротьби в Івано-Франківську. 

19 вересня 2019-го здобула срібну медаль Чемпіонату світу з боротьби в Нур-Султані (Казахстан) — у ваговій категорії до 65 кілограмів. 

4 серпня 2021 року принесла Україні бронзову медаль у вільній боротьбі у ваговій категорії до 62 кг на літніх Олімпійських іграх в Токіо.  Наша спортивна гордість.

Вихованцями історико-краєзнавчого гуртка «Рідний край» ІЦПО до 30-річчя Незалежності України було зібрано матеріали про спортсменів-ірпінчан, які за свою спортивну діяльність брали участь в Олімпійських іграх та бьули призерами Олімпійських ігор. Це і випускники навчальних закладів Ірпеня та жителі нашого міста. Вони прославили нашу Батьківщину на весь світ.

Ми гордимося Вами, дорогі земляки! 

   Гарний початок для наших краєзнавців, робота триває…  

Рекомендовані новини