29 cічня 2021 року на базі Інклюзивно-ресурсного центру Ірпінської міської ради відбувся семінар-тренінг від асоціаціЇ “Child.ua» ( @child.ua.) «Інструменти для якісної роботи з дитиною з аутизмом» для педагогів Ірпінського центру позашкільної освіти, фахівців клубу «Дивосвіт» та представників благодійної організації «Синій слон».
Спікером семінару-тренінгу була Ганна Давиденко.
На семінарі-тренінгу було опрацьовано питання:
• Як відрізнити аутизм і зрозуміти поведінку.
• Організація освітнього простору і процесу (висновок ІПР, анкета для батьків).
• Історії успіху в інклюзивному позашкіллі.
Учасники заходу попрацювали в групах, обговорили ідею соціальної інклюзії, отримали знання щодовиховання дітей з порушеннями аутистичного спектру.
На зустрічі панувало високе емоційне піднесення, яке сприяло встановленню партнерських стосунків між учасниками. Було окреслено плани щодо співпраці та створення спільного професійного поля, де компетентні фахівці будуть мати змогу обмінюватися позитивним досвідом, підтримувати один одного та поширювати найдієвіші інклюзивні технології .
Директор Інклюзивно-ресурсного центру, Діна Тимошенко-Ушакова, подякувала спікерам і учасникам та запросила всіх до співпраці щодо створення якісного інклюзивного середовища для дітей з особливими освітніми потребами.

Рекомендовані новини